Abrasieve en ablatieve methodes voor huidverbetering en huidverjonging:

Abrasief betekent afslijpen of afslijten. Ablatief betekent losmakend, afbladerend. Ablatieve huidbehandeling houdt in dat de huidcellen en/of -lagen losgemaakt en afgevoerd worden. Dergelijke behandelingen worden ook resurfacing (huidvernieuwing) genoemd.

Alle abrasieve en ablatieve methodes worden met hetzelfde doel toegepast: huidverbetering en huidverjonging.

Wat is Dermabrasie:

De oppervlakkige lagen van de huid worden tot in de papillaire dermis afgeschaafd d.m.v. een ronddraaiende borstel van staaldraad of een snel roterende schijf met diamantkorrels. Door deze ingreep worden scherpe randjes van huidonregelmatigheden glad gemaakt zodat littekens en rimpels minder zichtbaar worden. Bij diepere littekens en rimpels zijn meerdere sessies nodig. De behandeling gebeurt onder plaatselijke of algemene verdoving.

Neveneffecten:•

Tijdelijke korstvorming, brandend gevoel, jeuk, zwelling, roodheid van de huid.• De
behandelde huid kan bleker voorkomen. Acute overgevoeligheid aan de zon.• Moeilijker bruinen.• Abnormale huidskleurverandering.• Tijdelijke witte puntjes.• Infectie en littekenvorming.• Optreden van koortsblaasjes.• Heropflakkeren van huidallergieën. Het geleidelijk verdwijnen van de huidroodheid duurt ca. 3 maand. Na 6 tot 12 maanden kan men zich terug aan de zon blootstellen.

Resultaat:

Na het herstel oogt de huid gladder, littekens zijn blijvend minder zichtbaar en rimpels zijn tijdelijk minder diep.

Wat is Microdermabrasie:

Bij microdermabrasie wordt de huid gepeeld met behulp van aluminiumkristallen of zout. De behandeling is veel zachter en veiliger dan dermabrasie. Het resultaat is eveneens milder. Een fijne straal microkristallen (aluminiumoxide of zoutkristallen) wordt onder vacuüm op de huid geprojecteerd. De kristallen “zandstalen” als het ware de bovenste laagjes van de opperhuid eraf. Tegelijk worden de gebruikte kristallen en de loskomende huidcellen afgezogen en opgevangen in een reservoir van het behandelingsapparaat. De behandeling vraagt geen verdoving, echter wanneer vrij sterk gewerkt wordt, in geval van littekens en diepe rimpels, wordt de behandeling toch als licht pijnlijk ervaren. Roodheid en lichte korstvorming is dan ook meestal aanwezig, gedurende de eerste week na de behandeling.

Opgepast: degelijke apparatuur laat enkel onder vacuüm een kristallenflow los! Zonder vacuüm = gevaarlijk voor de ogen!

Neveneffecten:•

Dehydratatie.  Lichte tot middelmatige overgevoeligheidsreacties van de huid met tijdelijke (enkele dagen) lichte roodheid en irritatie van de huid.• Mogelijke verergering van pigmentatiestoornissen.• Heropflakkeren van huidallergieën.

Resultaat:

De huid oogt gladder, littekens en rimpels zijn tijdelijk minder zichtbaar. Aangezien de behandeling heel wat zachter is en dus ook het resultaat heel wat milder dan bij dermabrasie, is het aangewezen om microdermabrasie regelmatig in kuurvorm te herhalen. De dehydratatie dient goed opgevangen te worden met aanvullende behandelingen.

Nota: Naast de abrasieve methodes, dermabrasie en microdermabrasie, zijn er een aantal ablatieve (afbladderende) methodes die worden toegepast om huidverbetering en verjonging te bekomen.

Enkele voorbeelden van ablatieve methodes zijn:

- laserresurfacing

- chemische peelings

- glycolpeelings

 

Wat is HydraDermabrasie:

Hydradermabrasie is de unieke techniek van HydraFacial™, waarbij de huid met behulp van serums gepeeld en gestimuleerd wordt. Hydradermabrasie werkt zowel zacht abrasief (afslijpend) als ablatief (afbladerend).

HydraFacial™ werd ontwikkeld vanuit de behoefte naar efficiëntere huidvernieuwing, zonder de neveneffecten van dermabrasie en klassieke microdermabrasie.

HydraFacial™ kent twee toepassingen:

1) Hydradermabrasie met de Hydropeel™ tip

2) Antioxidant behandeling

HydraFacial™ peeling - Hydradermabrasie

HydraFacial™ reinigt de huid grondig en peelt de bovenste huidlagen zonder agressie voor de huid. De huid wordt zachtjes tegen de Hydropeel™ tip aangezogen. De speciale vorm van deze behandeltip heeft een slijpende functie. Een gepatenteerde hydraterende vloeistof, op basis van lactaatzuur en hyaluronzuur wordt onder vacuüm door de bovenste huidlagen gestuurd.

Voor de vette of acné geneigde huid wordt er ook nog Salicylzuur gebruikt, dat naast lactaatzuur en hyaluronzuur een goede aanvulling is voor huiden met teveel talg productie. Vervolgens wordt de vloeistof, verzadigd van afgestorven huidcellen, mee-eters en andere afvalstoffen, opgezogen. Dit de unieke Vortex™ Technologie die u enkel en alleen bij HydraFacial™ heeft. Door de specifieke samenstelling van de serums, bekomt men niet enkel een peelend effect aan de oppervlakte, maar vernieuwt de huid zich ook van binnenuit. Hierdoor wordt een sterker huidvernieuwend effect bereikt dan met klassieke microdermabrasie met kristallen.

Ook het resultaat op pigmentvlekken is beduidend beter, want de vloeistof bevat ingrediënten die het opgestapelde pigment oplost zoals Lactaatzuur en Vitamine C.

Bij microdermabrasie wordt de huid gezandstraald met aluminiumkristallen. Nadeel hierbij is het vochtonttrekkende effect, wat kan leiden tot dehydratatie en irritatie van de huid. De-hydratatie is nooit goed, het is één van de belangrijkste redenen waarom onze huid verschrompelt bij het ouder worden en irritatie leidt onmiskenbaar naar vervroegde huidveroudering.

Door de sterk hydraterende ingrediënten wordt met HydraFacial™ de huid super gehydrateerd al tijdens het peelen.

De hydraterende ingrediënten van de vloeistof zijn huideigen (NMF) en worden meteen door de diepgereinigde huid vastgehouden. Ook heeft het Hyaluronzuur nu een Laag Moleculair Gewicht (LMW) voor een optimale absorptie.

De verzachtende ingrediënten herstellen een geïrriteerde huid en versterken het immuunsysteem van een gevoelige huid.

De HydraFacial™ peeling heeft een therapeutische en verjongende werking; het metabolisme van de huidcellen en de productie van collageen worden gestimuleerd en dit zonder nevenwerkingen.

Het vacuümeffect zorgt voor een directe lifting van de vermoeide huid en stimuleert de bloedtoevoer naar het huidoppervlak waardoor de zuurstofopname verhoogt.

Onmiddellijk is een verbetering van het huidoppervlak zichtbaar.

Vier elementaire principes voor huidverbetering worden namelijk tegelijkertijd toegepast:

1) peeling

2) hydratatie

3) verbetering van de celactiviteit

4) verbeterde doorbloeding – verhoogde zuurstofopname

Antioxidant behandeling - HydraFacial™ transdermale productinfiltratie

Na de 3 fasen peeling krijgt de huid een vierde fase met de HydraFacial™, namelijk met het Antiox-6 serum, een cocktail van puur hyaluronzuur (laag moleculair gewicht), vitamines en andere antioxydanten. De diepere, levende huidlagen krijgen als het ware een infuus met deze kostbare ingrediënten. Van het Antiox-6 serum werd een lange termijn activiteit tot in de lederhuid wetenschappelijk aangetoond in een klinische studie van plastisch chirurg Dr. Bruce Freedman: tot 14 dagen na de behandeling zijn nog steeds 30% van de anti-oxydanten actief aanwezig!

De aanmaak van nieuwe collageen, de toename van de fibroblastpopulatie, de verdikking van debasaalcellenlaag en van de lederhuid (tot 0.5 mm) en de vermindering van pigmentatiestoornissen zijn eveneens wetenschappelijk vastgesteld en bewezen!

De mogelijkheden met HydraFacial™ zijn enorm.

Eén behandeling geeft reeds een enorme boost aan de huid.

Een maandelijkse behandeling geeft duidelijke huidverjonging, rimpelvermindering,
huidversteviging, pigmentvermindering en littekenverbetering op zeer korte termijn.

Nota:

HydraFacial™ is uniek. Er zijn apparaten op de markt die op het eerste zicht op HydraFacial™ lijken, maar het gaat om apparaten die enkel vloeistoffen met druk op de huid spuiten. Enkel HydraFacial™ brengt de vloeistoffen via vacuümaanzuiging in de huid (wetenschappelijk bewezen!). Ook de samenstelling van de serums is uniek. 

Esthétique Nymfe | Moerkerkse Steenweg 344 | 8310 Sint-Kruis | +32 (0)50/35 45 45 | info [at] nymfe [dot] be

Comments